English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: سه شنبه ٠٤ مهر ١٣٩٦


  چاپ        ارسال به دوست

شیوع مسمومیت غذایی در فصل گرما


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی ارومیه:

مهندس مریم عباسی کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو معاونت غذا و داروی استان آذربایجان غربی گفت: رعایت نکردن مسایل بهداشتی در تهیه و مصرف موادغذایی و کم توجهی در نگهداری صحیح موادغذایی در منازل و رستوران‌ها مهم‌ترین عامل بروز مسمومیت‌های غذایی است.

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ارومیه تشریح کرد و گفت: مسمومیت غذائی نوعی بیماری است که در اثر مصرف مواد غذایی و یا نوشیدنی حاوی میکروب‌های مضر(باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها ) در بدن ایجاد می شود. وی گفت: بعضی اوقات و در شرایط خاص باکتری‌ها در غذا سم تولید می‌کنند و سم آنها سبب مشکل و بیماری می‌شود

مهندس عباسی گفت: با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان و برپایی مراسمات افطاری در رستوران‌ها و غذاخوری‌ها، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری مسمومیت غذایی (یرسینیوز)، از مصرف مواد غذایی گوشتی مانند انواع برگرهای مرغ و گوشت به ویژه در صورتی که مغز پخت نشده‌اند، همچنین انواع سالادهای سبزیجات مانند سالاد کاهو و سالاد اندونزی در صورتی که اصول بهداشتی در تهیه آن ها از جمله شستشوی کامل و صحیح سبزیجات رعایت نشده، جلوگیری گردد.

وی خاطر نشان کرد: لازم است همشهری‌های عزیز در هنگام مراجعه به این گونه مراکز، موارد فوق را برای جلوگیری از هر گونه مسمومیت غذایی مدنظر قرار دهند. امکان انتقال این بیماری از طریق مصرف لبنیات غیر پاستوریزه مانند انواع پنیر تازه وجود دارد.

عباسی در خصوص راه های ایجاد بیماری خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش دمای هوا و مسافرت‌های تابستانی افراد بزرگسال با خوردن یا تماس با غذاهای آلوده، مانند گوشت خام، نوشیدن آب تصفیه نشده، محصولات لبنی شیر غیر پاستوریزه و سالاد سبزیجات که حاوی این باکتری است، به این بیماری مبتلا می‌شوند.؛ و نوزادان نیز از طریق عدم رعایت بهداشت فردی و عدم شستشوی دست توسط والدین یا مراقبین آنان، از طریق اسباب‌بازی، شیشه شیر یا پستانک به این بیماری مبتلا می‌شوند.

کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ارومیه گفت: عامل این بیماری «یرسینیا آنتروکولیتیکا» بوده که در انسان ایجاد گاستروآنتریت (بیماری التهاب معده‌ای- روده‌ای) با نشانه‌های دل درد شدید، اسهال، استفراغ، سردرد و تب خفیف می‌کند. همچنین در بعضی بیماران آپاندیست کاذب (بیماری آپاندیس) نیز ایجاد می‌کند. نوزادان و سالمندان از همه بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند.



٠٩:٥٨ - يکشنبه ٢١ خرداد ١٣٩٦    /    شماره : ١٤٥٠٤    /    تعداد نمایش : ٩٣



خروج