English|صفحه اصلی  | سایت اصلی دانشگاه |   امروز: چهارشنبه ٢٥ مهر ١٣٩٧
-->


  چاپ        ارسال به دوست

مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی ارومیه؛

این مطالب را دکتر جلال غفارزاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان آذربایجان غربی تاکید کرد و گفت: با توجه به بارندگی های اخیر و شرایط جوی منطقه، شاهد افزایش رشد قارچ های سمی و خودرو در طبیعت هستیم.

این امر باعث شده برخی از افراد که به استفاده از گیاهان وحشی و قارچ‌ها علاقمند هستند نسب به تهیه آن از طبیعت و یا خرید و فروش آن در میادین میوه و تره بار اقدام کنند.


وی با اشاره به افزایش آمار مسمومیت با قارچ‌های سمی در استان تصریح کرد: با توجه به اعلام مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجان غربی از ابتدای سالجاری تاکنون تعداد 118 نفر در استان بر اثر مصرف قارچ خودرو سمی دچار مسمومیت شده‌اند که بیشترین تعداد مسمومیت، 69 نفر در ارومیه و 13 نفر در خوی و 8 نفر سلماس و مابقی در سایر شهرستان های استان رخ داده که از این تعداد 7 نفر در مراکز درمانی استان بستری شدند و متاسفانه 2 بیمار (5 ساله و 60 ساله) جان خود را بر اثر مسمومیت با قارچ سمی از دست دادند.

دکتر غفارزاده با توجه به تعدد گونه‌های سمی قارچ در طبیعت گفت: مهمترین علت مسمومیت با قارچ های سمی،  اشتباه گرفتن آنها با قارچ های خوراکی است که ضروری است شهروندان اطلاعات و دانش خود را جهت شناسایی و تشخیص این گونه ها افزایش داده و از مصرف قارچ‌هاي جمع آوري شده توسط افراد عادي و يا قارچ هايي كه به صورت فله عرضه مي شوند، خودداري کنند.

معاون غذا و داروی استان آذربایجان غربی خطاب به شهروندان، خاطر نشان کرد: به منظور حفظ سلامتی فقط از قارچ هايي كه توسط مراكز مجاز و در بسته‌بندي‌هاي داراي مجوزهاي سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشكي در فروشگاه‌ها، سوپرمارکت‌ها و شرکت‌های پرورش قارچ تهیه و توزیع می شوند، مصرف نمايند.

 

همچنین در پایان توصیه کرد:

1.       مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ  براي انسان نمي‌باشد.

2.       برخي از روش‌ها و معيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.

3.       برخي از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماده سازي غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در قارچ نمي باشد.

4.       در صورت بروز علايم و نشانه‌هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (12-5 ساعت پس از مصرف خوراكي قارچ)، هر چه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميت‌های بیمارستان طالقانی ارومیه منتقل كنيد.

5.       در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

6.       انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسموميت ها امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي‌دهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار مي‌شود

7.       شهروند گرامی در صورت مشاهده علائم مسمومیت هر چه سریعتر به بخش مسمومیت بیمارستان طالقانی ارومیه مراجعه فرمائید.

8.       شهروند گرامی در صورت مشاهده علائم مسمومیت هر چه سریعتر با شماره مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم 190 یا با شماره 115 اورژانس تماس بگیرید.

9.       در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي كادر پزشكي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.

 

 

 

 

 


١٠:٣٥ - شنبه ١٢ خرداد ١٣٩٧    /    شماره : ١٩٢٦٢    /    تعداد نمایش : ٩٩



خروج