08:33:20 - 16.04.2014

خوش آمدید مطالب علمی استخراج رنگدانه طبیعی ضد سرطان از گیاهان
استخراج رنگدانه طبیعی ضد سرطان از گیاهان

در جهاد دانشگاهی مشهد انجام شد: استخراج رنگدانه طبیعی ضد سرطان از گیاهان

محققان گروه پژوهشی افزودنی‌های مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، موفق به تولید رنگدانه زرد طبیعی كوركومین از ریزوم گیاهCurcuma Longa L شدند.

این تركیب علاوه بر رنگ‌ دهندگی، دارای خواص عملكردی و درمانی مفیدی از جمله خاصیت آنتی‌اكسیدانی، ضد میكروبی، كاهش‌ عوارض قلبی–عروقی، خاصیت ضد سرطانی و... است.

گروه افزودنی مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، استخراج رنگ زرد طبیعی كوركومین را با استفاده از حلال‌های مختلف به روش ماسراسیون انجام داده است که در خصوص رنگدانه استحصالی، ویژگی‌های فیزیكوشیمیایی و عملكردی ارزیابی شده و پس از انجام ارزیابی‌های كیفی رنگ استحصال شده با استفاده از تكنیك‌های اسپكتروسكوپی، پردازش تصویر و هانترلب، در نهایت دستیابی به دانش فنی تولید رنگ طبیعی كوركومین محقق شد.

به دست آوردن شرایط بهینه استخراج كوركومین از زردچوبه به روش ماسراسیون، معرفی پارامترهای كیفی رنگ استحصالی، حذف رنگ‌دانه‌های سنتزی از صنایع غذایی، ایجاد رنگ مناسب در محصولات غذایی بدون هر گونه تاثیر بر ویژگی‌های ارگانولپتیك فرآورده، استفاده از حلال‌های ایمن در استخراج رنگدانه، تعریف شرایط بهینه استفاده از كوركومین (از نظر غلظت، دمای نگهداری و ظرف مناسب بسته‌بندی)، افزایش ارزش تغذیه‌ ای به دلیل كاربرد یك افزودنی سلامتی‌زا در محصولات غذایی، ارتقای سطح سلامت مصرف‌كنندگان و كاهش میزان خروج ارز از كشور از ویژگی‌های این محصول است.

صنایع تولید اسنك، محصولات قنادی، فرآورده‌های لبنی، پاستا و محصولات خمیری، سس‌ها و پوشش دهنده‌ها، صنایع داروسازی و محصولات آرایشی و بهداشتی برخی از موارد کاربرد این محصول است.

در حال حاضر مراحل پیاده سازی تولید آن در مقیاس نیمه صنعتی (پایلوت) در جهاد دانشگاهی مشهد در حال اجراست.

آیس تی عامل تشکیل سنگ کلیه است

یک متخصص اورولوژی در دانشکده پزشکی دانشگاه لویولا هشدار داده است که مصرف آیس تی یا چای سرد می‌تواند موجب تشکیل سنگ کلیه دردناک شود.

دکتر جان میلز استادیار دپارتمان اورولوژی در دانشگاه لویولا در این مورد اظهار داشت: آیس تی حاوی غلظت بالای اگزالات است. اگزالات نیز از مواد شیمیایی مهمی است که منجر به تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

یکی از دلایل مهم ابتلا به سنگ کلیه عدم نوشیدن آب کافی است و در فصل تابستان بدن انسان به دلیل تعریق بیشتر، آب زیادتری از دست می‌دهد کم شدن آب بدن و در کنار آن، نوشیدن مقادیر زیادی آیس تی خطر ابتلا به سنگ کلیه را به ویژه در افراد مستعد تشدید می‌کند.

کارشناس گردآوری کننده: مریم عباسی

مـــنابـع: سایت خبرگزاری ایسنا (isna.ir) و خبرگزاری فارس (khabarfarsi.com) و پزشکان ایران (www.pezeshkan.org)

Developed by JoomVision.com

برای دیدن گالری تصاویر لطفا روی تصویر کلیک نمایید برای دیدن گالری تصاویر لطفا روی تصویر کلیک نمایید